United Classifieds / 22. 12. 2015

Azet.sk zakladá pre svoj online inzertný biznis novú dcérsku spoločnosť United Classifieds s.r.o.

United Classifieds sa stáva výlučným vlastníkom realitného inzertného portálu Reality.sk / Spoločnosť Akcionár, s. r. o., ktorá je súčasťou skupiny Penta Investments, investuje v United Classifieds.

S účinnosťou od 1. decembra 2015 previedla spoločnosť Azet.sk patriaca vydavateľstvu Ringier Axel Springer Slovakia všetku svoju činnosť v oblasti online inzercie, vrátane 100% podielu v spoločnosti Autovia, s.r.o. a 42,1% podielu v Narks - Infoservis a. s., do novozaloženej dcérskej spoločnosti United Classifieds s.r.o.. Nová spoločnosť následne od spoločnosti Akcionár, s. r. o. získala aj všetky zostávajúce akcie Narks-Infoservis, prevádzkovateľa realitného inzertného portálu Reality.sk, a stala sa tak výlučným vlastníkom Reality.sk.

Spoločnosť Akcionár, ktorá je súčasťou skupiny Penta Investments, sa zároveň rozhodla investovať do United Classifieds a získať tak 40-percentný podiel ako finančný investor. Azet.sk si ponechá výlučnú riadiacu kontrolu nad spoločnosťou United Classifieds, pričom generálnou riaditeľkou sa stane Katarína Trnovcová, ktorá v minulosti pôsobila ako riaditeľka online inzercie v Azet.sk.

Milan Dubec, výkonný riaditeľ spoločnosti Ringier Axel Springer Slovakia a Azet.sk: „Prostredníctvom tejto novej štruktúry chceme ďalej rozvíjať naše aktivity v oblasti online inzercie a byť atraktívnym zamestnávateľom pre najlepšie talenty, ktoré trh ponúka. Blahoželám Kataríne Trnovcovej k novej pozícii generálnej riaditeľky spoločnosti United Classifieds a prajem jej veľa úspechov.”

Peter Andits, Investment Manager skupiny Penta Investments: „V oblasti online inzercie vidíme veľký potenciál. United Classifieds považujeme za dobrú investičnú príležitosť a veríme schopnosti Azet.sk túto činnosť ďalej rozvíjať.”

Portfólio spoločnosti Azet.sk v oblasti online inzercie pozostáva z portálu Bazar.sk, ďalej tiež realitných inzertných portálov Nehnuteľnosti.sk, Byty.sk, Chaty.sk a Novostavby.sk, ako aj automobilových inzertných portálov Autobazar.sk, Autovia.sk, Noveauta.sk, ABmanager.sk a Autozor.sk.

unitedclassifieds.sk