Autobazár.sk / 08. 12. 2015

Pri výbere jazdeného auta dominujú na Slovensku 4-ročné autá

Autobazar.sk je dlhodobo relevantným poskytovateľom štatistických informácií na trhu s jazdenými automobilmi. Aj tento rok pripravil prehľadnú štatistiku zaujímavých informácií z trhu jazdených vozidiel.

Zo štatistík, ktoré zverejnil Autobazar.sk, je zrejmé, že si zákazníci najčastejšie kupujú praktické autá, ktoré využijú na dlhších cestách, ale aj v meste. Pre Slovákov, ktorí sa rozhodujú, aké auto si kúpia, je však stále najdôležitejšia cena. Napriek tomu, že ponuka jazdených vozidiel je na Slovensku veľmi pestrá, tak naďalej platí, že na škodovku nedáme dopustiť. Cez online autobazár kupujeme jazdené autá práve tejto značky.

Podľa prehľadu, ktorý zverejnil Autobazar.sk, je zrejmé, že k najobľúbenejším značkám patrí tradične Škoda (18,6 %), s miernym odstupom nasledujú Volkswagen (12,79 %), takmer o polovicu menej záujmu je o Ford (6,82 %), potom Audi (5,79 %) a značka BMW (5,76 %).

V regionálnom rozdelení sú najčastejšie predávané autá z Trenčianskeho a ďalej z Bratislavského kraja. Najčastejšie sa kupujú autá v hodnote takmer 5-tisíc eur. Z pohľadu veku vozidla, sú najobľúbenejšie ročníky áut 2011, 2005, 2006 a 2012. Z toho vyplýva, že uprednostňované sú autá vo veku 3 – 4 roky a potom vo veku 9 – 10 rokov. Najväčší záujem Slováci prejavujú o dieselový motor (60,50 %), pričom benzín predstavuje len 36,63 % predaných vozidiel. O alternatívne palivá, ako hybrid či elektromotor máme záujem menej ako pol percenta.

Škoda Octavia je vozidlo, ktoré si zákazníci na webe Autobazar.sk vyberajú najčastejšie. Za obdobie tretieho kvartálu je ich takmer 4,22 % zo všetkých predaných áut. Druhú aj tretiu priečku si tiež drží značka Škoda a to s modelmi Fabia a Octavia Combi. Podľa štatistiky portálu Autobazar.sk štvrtým najpredávanejším modelom je VW Golf (3,36 %).

„V porovnaní s hráčmi na slovenskom trhu auto-moto online inzercie má aktuálne Autobazar.sk stále najväčšiu ponuku súkromných osobných a úžitkových áut. Celkový počet inzerátov v súčasnosti prekračuje hranicu 18 800* inzerátov,“ povedala Špotáková, PR manager pre spoločnosť.

Info o webe Autobazar.sk

Autobazar.sk spolu s ďalšími auto-moto webmi – Autovia.sk a Noveauta.sk je súčasťou inzertného portfólia spoločnosti United Classifieds s.r.o., ktorá je dcérskou spoločnosťou Azet.sk, a.s. Weby Autobazar.sk a Autovia.sk patria medzi TOP 3 inzertné auto-moto weby na Slovensku.

Autobazar.sk už 5 rokov prichádza s rôznymi aktualizáciami, novinkami a štatistikami z trhu jazdených automobilov. Ponúka tak množstvo zaujímavých informácií, porovnaní a lepšiu orientáciu ohľadom kúpy a predaja áut. Okrem samotnej inzercie sú užitočnou službou najmä Cenové mapy, vďaka ktorým si používateľ môže pozrieť vývoj cien modelov áut alebo zistiť aktuálnu cenu, za ktorú je možné dané vozidlo predať alebo kúpiť. V rámci služby Moje hľadania používateľ dostáva informácie o novopridaných inzerátoch podľa jeho preferencií priamo na e-mail.

www.autobazar.sk